Школа по Роботика с

robo party plovdiv

Строенето и програмирането на роботи е подходящо обучение, което въвежда децата в света на науката, техниката и технологиите по иновативен и увлекателен начин. В школата има две възрастови групи с различни степени на обучение. Всичко необходимо децата получават на място и предварителна подготовка не е нужна.

Възрастови

Групи

Възраст от 7 до 8 год.
Занятията са с продължителност от два учебни часа- 90 мин. В строенето на роботи децата се запознават с основните конструктивни елементи ,усъвършенстват фината моторика и въображението си. Прилагат елементарни познания от физиката и механиката. С роботите навлизат в света на електрониката , използват сензорите за звук и светлина . Блоковото програмиране развива абстрактното мислене и логиката им. Огромна е наградата когато ,практически веднага , виждат програмата си в реализираните движения на робота. Градим увереност и самочувствие без страх от проби и грешки.

Възраст от 9 до 12 год.
Занятията са с продължителност от два астрономически часа. По достъпен начин децата навлизат в света на електрониката и програмирането, прилагат математиката и другите науки за света в Lego роботиката. Конструкциите показани предварително, изискват концентрация, често и индивидуални решения от учениците според темата. В програмирането на първите си роботи децата научават основни понятия ,логика и сензори за допир и цвят. На следващо ниво използват понятията цикъл, функция, условия и променливи, сензори за разстояние ,температура и жироскопичен /за движение/. Креативното мислене и смели експерименти са изключително препоръчителни в тази възраст.

Това е нашият

Екип


Avatar
инж.Виктория Стоянова
Преподавател и основател
Avatar
Пенка Иванова
Педагог и финансист
Avatar
Даниела Динева
Преподавател Информационни технологии
Avatar
Кристиян Несторов
Ментор и уеб
Avatar
Добрина Дженева
Ментор